BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

2018-2019 AKADEMİK YILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİM PROGRAMLARINA BAŞVURU

Başkent Üniversitesi lisansüstü eğitim programlarına başvuru online yapılmaktadır. Sisteme kayıt olarak başvurunuzu yapınız (http://truva.baskent.edu.tr/onkayit/lisansustu/  )

1. En fazla üç lisansüstü programına başvuru yapabilirsiniz.
  2. Online başvuru sisteminde “kaydet” ve “devam et” butonlarına onay verildiğinde bir sonraki aşamaya geçilmektedir. Tüm aşamaların tamamlanmasının ardından, son onay vermeden başvuru geçerli sayılamaz. Son onay vermiş olan adayların  29-30 Ocak  2019 tarihlerinde, ilan edilecek saatlerde yapılacak mülakatlara gelmeleri gerekmektedir.
  3. Online başvuru sisteminde programlara başvuru için gerekli koşullara ilişkin sınav bilgileri (ALES ve dil yeterliliği gibi) ilgili kurumlardan otomatik olarak gelmektedir. Sınav bilgileri ile ilgili problem yaşanması durumunda ilgili kurumlarla iletişime geçilebilinir.
  4. Başvuru için istenilen özgeçmiş ve transkriptiniz (not dökümü) online başvuru sistemine birleştirilmiş tek bir pdf dosyası olarak ve 3 MB büyüklüğü geçmeyecek şekilde yüklenmelidir.
  5. Başvuru ücreti tüm programlar için 200 TL’dir. (Birden fazla programa başvurulması halinde tek başvuru ücreti yatırılacaktır.)
  6. Başvuru ücretini doğrudan Denizbank Şubelerinden herhangi birine yatırmak isteyen adaylar 3010-796910-362 nolu hesaba ücretlerini yatırabilirler. Adaylar dekont açıklama kısmına mutlaka “TC Kimlik Numarası, Ad- Soyad”, “Lisansüstü program başvurusu” bilgisini yazmalıdır.
  7. Başvuru ücretini EFT ile yatırmak isteyen adaylar ise (TL) TR650013400000079691000013 nolu IBAN numarasına ücretlerini yatırabilirler.  Adaylar dekont açıklama kısmına online başvuru systeminde başvuru formu ekranında verilen “EFT KODU” ve “Lisansüstü program başvurusu” bilgisini yazmalıdır.

Ödemede karşılaşılan sorunlarla ilgili kampüs öğrenci muhasebe birimine ulaşabilirsiniz.

Tel: (312) 246 6666 Dahili: 6901 -6902

1. Başvuru Formunun çıktısı alınarak imzalanır ve mülakata gelirken mutlaka getirilir.